14 Ekim 2010 Perşembe

Biri aşk mı dedi?

aşk denen şey nasıl ortaya çıktı ve insanlık onu nasıl ihtiraslarının bir oyunu haline getirebildi , değersiz bir para birimiymiş gibi. aslında bakmaya görmeye korktuğumuz şeyleri saklamak için kullandığımız bir araç haline geldi, kendimizden kaçmak için kullandığımız bir uyuşturucu.


aslında etrafımıza bakıp bire bir uygulamaya çalıştığımız kötü bir taklit , yapmacık hayatlarımız ve yapmacık aşklarımızla yapmacık dünyamız ve plastik kalplerimiz. asla sonu gelmeyecek merkezkaç kuvvetinden kaçar gibi kaçıyoruz kendimizden, içimizdeki lağımdan kaçmaya çalışıyoruz, bakmaya yüzleşmeye korkuyoruz.


peki "aşk" hangi durumlarda olur bir de ona bakalım ;


eski sevgiliyi unutabilmek için önümüze gelene sarılırız adı aşk olur,


özlediğimiz istediğimiz fiziksel hazlar için uygun damızlığı buluruz adı aşk olur,


sağılacak sömürülecek bir keriz bulunur, hesap ödetmeler hediyeler adı aşk olur,


aman bir tek ben mi yalnızım bunalımına gireriz, ya da yalnız kalmak istemez her daim elimizin altında biri olsun isteriz adı "aşk" olur.


mesele aşk değil aslında, tüm yozlaşmış değerler, dinler, meslek ahlakı, cinsiyet ayrımı, adam kayırma ve temel insani değerleri kişisel ihtiraslar uğruna köreltme ve tüm herşeyi sembolikleştirme. tüm bu dağılmanın içinde bir tek aşk mı saf kalacaktı? hayır tabiiki ilk ona tecavüz ettiler.


dünya kerhanesinde bakire kalabilmek meselesimidir peki aşk? yok efendim o da değildir.


aslında farkına varırsanız toplumumuzda insanlarımızın en büyük derdi "aşk" tır ve her ne hikmetse onun da para gibi varlığı bir dert yokluğu ise yara dır.


peki hiç düşünürmüsünüz siz kendinizden başkasını efendim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder